Újabb szabályváltozások 2012. április 2-től

Április 2-től újabb fontos szabályok módosulnak, ezek elsősorban az ún. Study to Work vízumtípusra pályázókat érintik. Mostantól csak azoklesznek jogosultak munkavállalói vízumra, akik legalább egy éves Level 7 vagy annál magasabb képzésben vagy pedig legalább két éves Level 4-6 szintű képzésben vettek részt.

A tanulmányokat követő (nyílt) munkavállalói vízum egy éves időtartamára rendelkezésre álló megélhetéshez szükséges anyagi tartalék összege is megnövekedett, 4200 NZD-re.